TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ FATIMA HIDIR'I ESİR ALDI

İşgal güçleri dün (30 Eylül Cuma) akşam saatlerinde işgal altındaki Kudüs kentinde Filistinli bir kadını gözaltına aldı ve bir gence kentten uzaklaştırma cezası verdi. 

Görüntülenme: 732 Tarih: 01 Ekim 2022 14:37
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ FATIMA HIDIR'I ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüslü Fatıma Hıdır’ı Kudüs’ün Eski Belde semtinde Mescid-i Aksa’nın kapılarından El-Meclis (En-Nazır) Kapısı yakınlarında gözaltına aldığını bildirdi.
 

Kudüslü kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Kudüs’ün doğusundaki Et-Tur beldesi sakinlerinden Mustafa Ebu’l-Heva isimli gence Kudüs kentinden dört ay uzaklaştırma cezası verdiğini ifade etti.
 

İşgal güçleri uzaklaştırma ve yolculuk yasağı gibi cezalar vererek Kudüslüleri Mescid-i Aksa’dan uzak tutmaya, Mescid-i Aksa’da nöbet tutmalarını ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı direnmelerini engellemeye çalışıyor.

Bu arada, Filistinli El-Avde Merkezi, işgal yönetiminin Filistinlileri Doğu Kudüs’ten tehcire hazırlandığı uyarısında bulundu.
 

Merkez temsilcisi, İnsan Hakları Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Doğu Kudüs’teki Silvan beldesi Vadi Yasul Mahallesi sakinlerini bekleyen tehlikeye dikkat çekti ve Filistinlilere ait 80’den fazla evin İsrail’in “milli park” adını verdiği projeye alan açmak için yıkılmak istendiğini, işgal mahkemesinin yıkım kararını onaylaması halinde 600’den fazla Filistinlinin evsiz kalacağını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar