BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Binlerce Filistinli “Büyük Fecir” çağrısına katılarak bu sabah (30 Eylül Cuma) sabah namazını Mescid-i Aksa’da ve Batı Şeria camilerinde kıldı. 

Görüntülenme: 688 Tarih: 30 Eylul 2022 12:13
BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Filistinliler, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve işgalcilerin planlarına karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısına katılarak Kudüs’ün mahallelerinden ve köylerinden, 1948’de işgal edilen topraklardan ve Batı Şeria kentlerinden Mescid-i Aksa’ya akın etti.
 

Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini vurgulama ve işgalcilerin planlarını boşa çıkarma amacıyla düzenlenen etkinlikler devam ederken, Kudüslü kaynaklar, sabah namazında Mescid-i Aksa’nın cemaatle dolduğunu ifade etti.
 

Nablus’ta da yüzlerce kişi “Büyük Fecir” etkinlikleri kapsamında sabah namazını Eski Belde semti merkezindeki En-Nasr Camii’nde kıldı.

Şehit Said El-Kuni’nin babası, oğlunun şehit olmasından sonraki ilk “Büyük Fecir” sabahında yaptığı duygusal konuşmada, oğlunun arkadaşlarıyla birlikte sabah namazlarını kaçırmadığını hatırlatarak, “Bugün sabah namazından çıktıktan sonra oğlumu gençler arasında göremeyince sarsıldım” dedi.
 

El-Halil’deki İbrahim El-Halil Camii’nde düzenlenen sabah namazı etkinliklerine de çok sayıda kişi katıldı ve sabah namazının ardından cemaate ikramda bulunuldu.
 

İşgalcilerin kirli planlarına karşı koymak amacıyla düzenlenen “Büyük Fecir” faaliyetleri ilk kez Kasım 2020’de El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde gerçekleştirilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar