MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

İşgal güçlerinin tüm engelleme çabalarına rağmen on binlerce Filistinli bugün (30 Eylül Cuma) Cuma namazını Mescid-i Aksa’da eda etti. 

Görüntülenme: 710 Tarih: 30 Eylul 2022 00:40
MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

Yerel kaynaklar, Kudüs’ün, 1948’de işgal edilen toprakların ve Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinden Filistinlilerin işgal güçlerinin kontrol noktalarındaki ve Kudüs girişindeki engelleme çabalarına rağmen Mescid-i Aksa’ya ulaşmayı başardıklarını söyledi.
 

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bugün Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılanların sayısının 45 bine ulaştığını açıkladı.
 

İşgal güçlerinin Kudüs caddelerinde ve Mescid-i Aksa çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığını belirten İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa kapılarında görevli işgal polislerinin Filistin’in dört bir köşesinden gelenlerin girişte kimliklerini kontrol ettiğini ve onlarcasının Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediğini bildirdi.
 

Bu arada, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Serendah, Cuma hutbesinde Mescid-i Aksa’da nöbet tutma sevabından geri kalanların pişman olacakları uyarısında bulundu.
 

Mescid-i Aksa’da nöbet tutma şerefine nail olanların Allah’ın seçkin kulları olduklarını söyleyen Serendah, Allah’ın o kişileri Mescid-i Aksa’ya komşu olarak seçtiğini, murabıtların Mescid-i Aksa’da secde etmeye ve Kur’an okumaya devam edeceklerini ifade etti.
 

Serendah, Mescid-i Aksa’daki Cuma hutbesinde ayrıca şehitlerin kahramanlıklarına ve geçtiğimiz günlerde Katar’ın başkenti Doha’da 96 yaşında hayata gözlerini yuman Şeyh Yusuf El-Karadavi’nin Filistin davasına verdiği desteğe değindi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar