CENİN'DE GENEL GREV YAPILDI

İşgal güçlerinin dün Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği baskınlar sırasında şehit olan Filistinliler için yas amacıyla bugün (29 Eylül Perşembe) genel grev yapılıyor. 

Görüntülenme: 548 Tarih: 29 Eylul 2022 16:56
CENİN'DE GENEL GREV YAPILDI

Filistinli İslami ve milli grupların çağrısı üzerine Cenin kenti ile Cenin’e bağlı beldelerde ve köylerde sabah saatlerinden itibaren dükkanlar kepenklerini kapattı.
 

Dün Cenin Kampı sakinlerinden 27 yaşındaki Abdurrahman Hazim ve Muhammed Ebu Naise ile Cenin’e bağlı Aneze köyünden 30 yaşındaki Muhammed Mahmud Berahime ve Cenin kentinden 26 yaşındaki Ahmed Nazmi Alavine işgal güçleri tarafından şehit edilirken çatışmalarda 44 kişi de yaralandı.
 

Şehitlerin cenaze törenine binlerce kişi katılırken, tören boyunca direnişi destekleyen ve şehitlerin intikamının işgalcilerden alınmasını isteyen sloganlar atıldı.
 

Kalabalık cenaze törenine katılanlar ayrıca şehitlerin kanlarına vefa göstereceklerini ve onların direniş yollarını sürdüreceklerini dile getirdiler. 
 

Filistin'deki muhtelif direniş hareketleri de Cenin'deki şehitler için taziye mesajları yayınlayarak direnişe desteklerini sürdüreceklerini bildirdiler.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), korkakça cinayetler işleyen işgalcilerin onurlu insanlar gibi yollarına devam edemeyeceklerini ve cinayetlerin işgalci düşmanı güvene kavuşturamayacağını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar