FİLİSTİNLİ ÇOCUK REYYAN SÜLEYMAN ŞEHİT OLDU

Beytlahim’in Tegu’ beldesinde bugün (29 Eylül Perşembe) işgal güçlerinin öğrencileri kovalaması üzerine işgal askerlerinden kaçmaya çalışan 7 yaşındaki Filistinli çocuk yüksekten düşerek şehit oldu. 

Görüntülenme: 536 Tarih: 29 Eylul 2022 16:07
FİLİSTİNLİ ÇOCUK REYYAN SÜLEYMAN ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 yaşındaki Reyyan Süleyman’ın kaldırıldığı Beyt Cala Devlet Hastanes’inde hayatını kaybettiğini ve doktorların Tegu’ beldesinde yüksekten düştükten sonra kalbi duran Filistinli çocuğun kalbini yeniden çalıştırmak için gösterdikleri çabaların başarısız olduğunu açıkladı.
 

Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik cinayetlerini sürdüren işgal güçleri dün sabah Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında 4 kişiyi şehit etti ve 44 kişiyi de yaraladı.
 

Dün Cenin Kampı sakinlerinden 27 yaşındaki Abdurrahman Hazim ve Muhammed Ebu Naise ile Cenin’e bağlı Aneze köyünden 30 yaşındaki Muhammed Mahmud Berahime ve Cenin kentinden 26 yaşındaki Ahmed Nazmi Alavine işgal güçleri tarafından şehit edildi.
 

Şehitlerin cenaze törenine binlerce kişi katılırken, tören boyunca direnişi destekleyen ve şehitlerin intikamının işgalcilerden alınmasını isteyen sloganlar atıldı.
 

Kalabalık cenaze törenine katılanlar ayrıca şehitlerin kanlarına vefa göstereceklerini ve onların direniş yollarını sürdüreceklerini dile getirdiler. 
 

 Filistin'deki muhtelif direniş hareketleri de Cenin'deki şehitler için taziye mesajları yayınlayarak direnişe desteklerini sürdüreceklerini bildirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar