17 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ YARALI ESİR MUHAMMED MAHİR ES-SAİD'İN ELİ KESİLDİ

Cenin Kampı sakinlerinden 17 yaşındaki Filistinli yaralı esir Muhammed Mahir Es-Said “Ğavadira”, işgal rejimindeki Tel HaShomer Hastanesi’nde ameliyat oldu. 

Görüntülenme: 490 Tarih: 29 Eylul 2022 07:25
17 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ YARALI ESİR MUHAMMED MAHİR ES-SAİD'İN ELİ KESİLDİ

Filistinli Esir Kulübü, yaralı esir gencin sol elinin kesildiğini ve ameliyat olmasına rağmen sağlık durumunun kritik olduğunu bildirdi.
 

Esir Kulübü, bugün (29 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Muhammed Mahir’in vücudunun yüzde 90’ında derin yanıkların olduğunu ve hâlâ yoğun bakım ünitesinde suni teneffüs cihazına bağlı tutulduğunu açıkladı.
 

Bildiride, Muhammed Mahir’in amcasının oğlu 22 yaşındaki esir Muhammed Velid’in de aynı hastanede suni teneffüs cihazına bağlı yattığı belirtildi.
 

Esir Kulübü, Muhammed Velid’in birkaç ameliyat geçirdiğini ve durumunun ağırlığına rağmen iyileşme ümidi bulunduğunu açıkladı.
 

Muhammed Mahir ve Muhammed Velid’in hayatlarından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğuna işaret eden Esir Kulübü, yaralı esirlere gerekli tedavi imkanının sağlanması ve sağlık durumlarının yakından takip edilmesi çağrısında bulundu.
 

Filistinli Esir Kulübü ayrıca işgal rejimi cezaevleri idaresinin yaralı ve hasta esirlere kasıtlı tıbbi ihmal politikası uyguladığına dair geçmişte birçok örnek olduğuna, söz konusu politika sebebiyle esirlerin sağlık durumlarının daha da kötüleştiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar