FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ MAHİR TÜRKMEN KORSAN İSRAİL'E MEYDAN OKUDU

El-Ağvar eylemini gerçekleştirdiği için işgal güçlerince aranan Filistinli direnişçi Mahir Türkmen, Filistinlileri direniş eylemlerini yoğunlaştırmaya, birlik ve bütünlüğü sağlamaya davet etti. 

Görüntülenme: 497 Tarih: 29 Eylul 2022 13:16
FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ MAHİR TÜRKMEN KORSAN İSRAİL'E MEYDAN OKUDU

Türkmen, birkaç hafta ortadan kaybolduktan sonra dün (28 Eylül Çarşamba) ilk kez Cenin şehitleri için düzenlenen cenaze töreninde ortaya çıktı.
 

Askeri kıyafet giyen ve maske takan Türkmen, elinde silahıyla yaptığı konuşmada işgalcilere karşı direniş ve birlik çağrısında bulundu.
 

Türkmen, Allah yolunda malla ve canla cihat etmeye, hakka ve İslam’a destek olmaya, kelime-i tevhid sancağını yükseltmeye davet ederek, cihadın Allah yolunda olmasını istedi ve herkesin İslam için ne yaptığından sorulacağını söyledi.
 

İşgal güçleri tarafından aranan Mahir Türkmen, 4 Eylül’de El-Ağvar eylemini gerçekleştirdikten sonra ortadan kaybolmuş, işgal güçleri oğlu Ahmed ile yeğeni Muhammed Velid Türkmen’i El-Ağvar’daki Atuf Ovası’nda araçlarının alev alması sonucu yaralanmalarından sonra gözaltına almıştı.
 

İşgal güçlerinin dün sabah Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda Filistinli 4 genç şehit oldu ve 44 kişi de yaralandı.
 

Cenin’deki direnişçilere destek amacıyla dün Batı Şeria kentlerinin ve Kudüs’e bağlı beldelerin çoğunda genel grev ilan edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar