EL HALİL'DE ÇATIŞMA

İşgal güçleri bu sabah (29 Eylül Perşembe) Batı Şeria ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenledi ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 460 Tarih: 29 Eylul 2022 02:32
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin El-Halil’in güneyindeki Dura kentine düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda 12 kişi yaralandı.
 

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin gerçek mermilerle yaralanan 5 kişiye müdahalede bulunduğunu, 2 kişinin plastik mermilerle yaralandığını ve 4 kişinin de işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini bildirdi.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu gerçek mermilerle vücutlarının alt bölgelerinden yaralanan 3 kişinin Dura Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ifade etti.
 

Yerel kaynaklar, Kudüs’ün kuzeybatısındaki Bedu beldesinde işgal güçlerinin kadın şehit Sevsen Mansur’un kardeşi Abdurrahman Mansur’u düğününden bir gün önce gözaltına aldığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin Bedu beldesinde ayrıca Zehran Zehran isimli genci gözaltına aldığı ve baskın sırasında işgal askerleriyle belde sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri Emir Hazim Es-Sayyad ve Mustafa Ebu’l-Heva isimli gençleri Kudüs’e bağlı Et-Tur beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına alırken, Kudüs’te ayrıca Berakat Ez-Za’teri, Rızk Es-Sayyad ve Davud Ebu Hatab’ı da gözaltına aldı.
 

Batı Şeria’da ise El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde Ömer Haşim Halil ve Kalkiliya’nın doğusundaki Sayr köyünde Sahir Za’rur, Mahir Za’rur ve Imad Şeri isimli gençlerin işgal güçlerince gözaltına alındığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar