FETHİ HAZİM'DEN CENİN'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARINA ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 608 Tarih: 29 Eylul 2022 06:37
FETHİ HAZİM'DEN CENİN'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARINA ÇAĞRI

29 yaşındaki Ra'd isimli oğlu Tel Aviv eylemini gerçekleştirmesinden sonra geçtiğimiz Nisan ayında Yafa Camisi yakınlarında işgal güçleriyle girdiği bir çatışmada şehit edilen, ardından oğlu feda eylemi gerçekleştirdiği için evi yerle bir edilen ve akrabalarının evlerinde kalmak zorunda kalan, Abdurrahman isimli oğlu da bugün sabah işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında şehit edilen Fethi Hazim yaptığı açıklamada Cenin'de işgal güçlerine karşı direnişin saflarının birleştirilmesi çağrısında bulundu. 

Hazim gençlere hitabında, Cenin Mülteci Kampı'nın omuzlarında emanet olduğunu hatırlatarak, tek bir safta ve tek bir el gibi hareket ederek düşmana karşı çıkmalarını istedi. 

Fethi Hazim evinin yıkılmasından sonra yaptığı açıklamada da, evleri yıkma faaliyetinin iyice köşeye sıkıştırma çabası olduğunu belirtirken Cenin halkının işgale karşı gösterdiği kararlılık ve direnişten övgüyle söz etmişti. Evi yıkılan baba, "Eğer dinimize hizmette ve ona destekte bir kusurumuz olduysa Yüce Allah'ın bizi bağışlamasını, tüm mü'min erkekler ve mü'min kadınlar için cennette evler inşa etmesini diliyorum." diye dua ederek Allah'ın dinine hizmet için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ortaya koymaya çalıştı.

İşgal güçlerinin 6 Eylül'de gece yarısından sonra 100 askeri araçla ve birçok buldozerle Cenin'e yönelik olarak başlattıkları baskında Fethi Hazim'in evi yıkılırken, baskına karşı çıkan gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar vuku bulmuş, Muhammed Musa Seba'ine isimli bir genç şehit olurken 16 kişi de yaralanmıştı.

İşgal güçleri bugün sabah da çok sayıda askeri araçla Cenin Mülteci Kampı'nı bastı, Tel Aviv eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in akrabalarından birinin evini kuşatmaya aldı ve eve tanksavar füzesi attılar. 

İşgal güçleri, bugün sabah Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında adeta kan kustu ve her tarafa ateş yağmuru yağdırarak 4 kişinin şehit olmasına, 44 kişinin de yaralanmasına sebep oldular. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada yaralılardan bazılarının durumlarının çok ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında şehitlerin isimlerinin Ahmed Nazmi Alavine, Abdurrahman Fethi Hazim (Ra'd Hazim'in kardeşi), Muhammed Mahmud El-Venne ve Muhammed Ebu Naise olduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar