CENİN'DE ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

İsrail işgal güçlerinin bugün (28 Eylül Çarşamba) Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemeleri sebebiyle çıkan çatışmalarda şehit edilenlerin sayısının 4, yaralananların sayısının ise 44 olduğu açıklandı.  

Görüntülenme: 561 Tarih: 29 Eylul 2022 23:00
CENİN'DE ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin baskını sebebiyle çıkan çatışmalarda 4 Filistinli gencin şehit edildiği, 44 kişinin de gerçek mermilerle yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumlarının çok ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunduğu duyuruldu. 

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında şehitlerin isimlerinin Ahmed Nazmi Alavine, Abd Fethi Hazim, Muhammed Mahmud El-Venne ve Muhammed Ebu Naise olduğu belirtildi. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin çok sayıda askeri araçla Cenin Mülteci Kampı'nı bastığını, geçtiğimiz Nisan ayında Tel Aviv eylemini gerçekleştirdikten sonra işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit edilen Ra'd Hazim'in akrabalarından birinin evini kuşatmaya aldıkları ve eve tanksavar füzesi attıklarını ifade etti. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri evde sıkıştırılanların teslim olmalarını istedi ancak onlar kabul etmedi. 

Bu arada işgal ordusu, olayla ilgili açıklamasında Tel Aviv eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in kardeşini öldürdüğünü duyurdu. 

6 Eylül'de de Cenin Mülteci Kampı'nda işgal güçlerinin şehit Ra'd Fethi Hazim'in ailesinin evini patlatarak yıkması üzerine çatışmalar meydana gelmiş, Muhammed Sebaine isimli genç şehit edilirken 16 kişi de yaralanmıştı.

Tel Aviv eylemini gerçekleştiren, 29 yaşındaki Ra'd Fethi Hazim ise geçtiğimiz Nisan ayında Yafa Camisi yakınlarında işgal güçleriyle girdiği bir çatışmada şehit edilmişti. Bugün sabah şehit edilenler arasında yer alan Abd Fethi Hazim de onun kardeşi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar