BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ BASKINLAR

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (27 Eylül Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 919 Tarih: 27 Eylul 2022 01:39
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ BASKINLAR

İşgal güçlerinin bu gece düzenledikleri operasyonlarda Hamas mensubu milletvekili Fethi El-Kar'avi ile oğullarının Tulkerem'deki Nuruşems Mülteci Kampı'nda bulunan evine de baskın düzenledikleri bilgisi verildi. Bu olayın Kar'avi'nin oğlu Hamza'nın Nablus-Tulkerem yolundaki askeri kontrol noktasında gözaltına alınmasından bir gün sonra gerçekleştiğine dikkat çekildi. İşgal güçleri evde sıkı bir arama yaptı ve bazı eşyalara zarar verdiler. 

İşgal güçlerinin Cenin'in güneyindeki Kefr Ra'i kasabasında da özgürleştirilmiş eski esirlerden Muntasır Mulhim'i gözaltına aldıkları belirtildi. İşgal güçleri onu, evini bastıktan ve sıkı bir arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. Aynı kasabada başka ailelerin evlerine de baskınlar düzenlendiği belirtildi.

Dün gece Batı Şeria'da bunların dışında da muhtelif köylere ve kasabalara askeri araçlarla baskınlar düzenlediler. 

İşgal güçlerinin Kudüs'ün Tur kasabasından dört, Eski Şehir'den de bir kişiyi gözaltına aldıkları belirtildi. 

Tur kasabasına düzenlenen baskında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar vuku buldu.

İşgal güçleri dün akşam da Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde yer alan Ebu Nab Mahallesi'ne baskın düzenleyerek henüz kimliği belirlenemeyen bir Filistinliyi gözaltına almışlardı.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar