ABBAS YÖNETİMİ MUS'AB İŞTİYYE'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

Filistin Yönetimi'ne bağlı Eriha'daki Sulh Mahkemesi bugün (27 Eylül Salı), İsrail işgal rejimi tarafından arandığı için Filistin güvenlik güçleri tarafından Mus'ab İştiyye'nin sorgulamasının tamamlanabilmesi için tutukluluk süresini 7 gün uzatma kararı verdi.  

Görüntülenme: 601 Tarih: 27 Eylul 2022 14:24
ABBAS YÖNETİMİ MUS'AB İŞTİYYE'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

Adaletin Avukatları organizasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre mahkeme, İştiyye'nin hakkında ruhsatsız silah taşıma suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın tamamlanması konusunda savcılığa süre tanınması için tutukluluk süresinin uzatılmasına karar verdiği iddiasında bulundu. 

Açıklamada mahkemenin, yargının olay mekanı hakkında yetkisinin olmaması sebebiyle soruşturmanın sonlandırılması yönündeki itirazı reddettiği ifade edildi. 

İşgal rejimiyle güvenlik işbirliği içindeki Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçleri İştiyye'yi 20 Eylül tarihinde işgal rejiminin talimatları doğrultusunda gözaltına almış, sonra da onun ruhsatsız silah bulundurduğu iddiasıyla hakkında soruşturma açmışlardı.

Siyonist işgal rejimi tarafından arandıkları için Mus'ab İştiyye ile Amid Tubeyle'nin Filistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınması ve Filistin polisinin işgal rejiminin avcılığını yapması Filistinliler arasında şiddetli tepkilere neden olmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar