LÜBNAN'DA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER UNRWA ÖNÜNDE GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Suriye'den Lübnan'a geçmek zorunda kalan Filistinliler, bu ülkenin güneyindeki Bekaa bölgesinde BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ofisi önünde, karşı karşıya oldukları yaşam sorunları ve insani kriz karşısında çözüm bulunması talebiyle gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 575 Tarih: 27 Eylul 2022 10:33
LÜBNAN'DA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER UNRWA ÖNÜNDE GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Göstericiler bugün (27 Eylül Salı) düzenledikleri eylemde ikamet yardımının artırılması, desteklerin aylık periyotlarla verilmesi, fiyatların çok fazla artmasına binaen başta sağlık ve ilaç hizmetleri olmak üzere birtakım insani hizmet desteklerinin iyileştirilmesi talebinde bulundular. 

Gösteriye katılanlardan bir Filistinli mülteci Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada ilaç, muayene ve tedavi ücretlerinin çok aşırı derecede arttığına bu durum sebebiyle UNRWA'nın yaptığı yardımların oldukça yetersiz kaldığına, bu teşkilat dışında da kendilerine yardımda bulunan herhangi bir insani yardım kuruluşunun bulunmadığına dikkat çekti. 

Quds Press'e konuşan yaşlı bir Filistinli mülteci kadın da Filistinli mültecilerin zaten artan kira fiyatlarının altında ezildiklerini, üstelik ev sahiplerinin yeni zamlar istediklerini, buna bir de ilaçtan gıdaya ve faturalara varıncaya kadar bütün her şeye gelen zamların eklendiğini dile getirdi.

Lübnan'da, Suriye'den bu ülkeye geçen 27 bin 700 Filistinli mülteci bulunuyor ve UNRWA onları en fazla ihtiyaçlılar kategorisinde sayıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar