RAHİP MANUEL MUSELLEM'DEN MESCİD-İ AKSA İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Kudüs'te Adalet ve Barış İçin Uluslararası Halk Heyeti Başkanı Rahip Manuel Musellem Filistin'de yaşayan hıristiyanları da işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı hedef alan uygulamalarına karşı seferber olmaya çağırdı.  

Görüntülenme: 849 Tarih: 27 Eylul 2022 17:21
RAHİP MANUEL MUSELLEM'DEN MESCİD-İ AKSA İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Rahip Manuel Musellem yaptığı basın açıklamasında yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'yı yıkma amaçlarının gerçekleşmesinin Kudüs'teki Müslüman ve hıristiyan varlığına son vermek anlamına geleceğine dikkat çekti. 

Musellem, gerek Kudüs'te ve gerekse tarihi Filistin topraklarının diğer bölgelerinde yaşayan tüm hıristiyanların siyonist tasalluta karşı Mescidi Aksa'yı koruma mücadelesinde Müslüman kardeşlerinin yanında yer almaları gerektiğini vurguladı. 

Musellem, Filistinlilerin siyonist işgal rejiminin kuruluşundan bu yana doğrudan varlıklarını hedef alan bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını, Mescidi Aksa'nın da Theodor Hertzl'in başlattığı siyonist hareketin saldırısının özel hedefi olduğunu dile getirdi. 

Musellem bu aşamada Filistinlilerin bir araya gelmesinin ve mümkün olan bütün yollarla Aksa ve Kudüs için seferber olmalarının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Siyonist yahudiler bugün (26 Eylül Pazartesi) sözde İbrani Yılbaşı (Roş Haşana) bahanesiyle, işgal güçlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenledi. 

Ayrıca 5 Ekim Çarşamba gününün yahudilerin Yom Kipur (Keffaret Günü) dedikleri özel dini bayramlarına tekabül ettiği ve o gün de Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyip sözde "bağışlanma ayinleri" düzenleyecekleri belirtildi. Yerleşimci çeteler geçen yıl o günde Mescidi Aksa'yı basıp herhangi bir alet çalmadan ayin düzenlemişlerdi. Ancak bu sene o günde de boynuz çalmayı ve provokasyon amaçlı ayin tarzı rakslar düzenlemeyi planladıkları ifade edildi. 

10 Ekim ile 17 Ekim arasında ise yahudilerin Çardaklar Bayramı (Sukot) adını verdikleri dini bir festival düzenleyecekleri, o günlerde de Mescidi Aksa'yı basmayı ve içinde kurbanlar kesmeyi planladıkları belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar