ABBAS YÖNETİMİ FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ MUS'AB İŞTİYYE'Yİ ESİR ALDI

Eriha’daki Filistin Yönetimi Mahkemesi, bugün (25 Eylül Pazar) işgal güçleri tarafından aranan Filistinli direnişçi Mus’ab İştiyye’yi silah bulundurmakla suçladı ve gözaltı süresini 24 saat uzattı. 

Görüntülenme: 628 Tarih: 25 Eylul 2022 07:48
ABBAS YÖNETİMİ FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ MUS'AB İŞTİYYE'Yİ ESİR ALDI

“Adalet İçin Avukatlar” Platformu, Eriha’daki Filistin Yönetimi savcılığının işgal güçleri tarafından aranan İştiyye’nin gözaltı süresinin 24 saat uzatılmasını talep ettiğini ve Filistinli direnişçiyi silah bulundurmakla suçladığını söyleyerek, yargılamanın keyfi ve gayri hukuki olduğunu belirtti.
 

Hukuk platformu, savcılığın kararının Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin siyasi tutukluları adi suçlarla itham etmek için yargıyı kullandığının delili olduğunu ifade etti.
 

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri Mus’ab İştiyye’yi Pazartesi akşamı pusu kurarak gözaltına almış ve darp etmiş, Filistinli direnişçinin gözaltına alınması Nablus’ta halkın öfkesine yol açmış ve kentte şiddetli protestolar yaşanmıştı.
 

İşgal güçleri, İştiyye’yi “aranan en tehlikeli direnişçi” olarak nitelerken, Filistinli direnişçinin babasını da birçok kez tehdit ederek teslim olmaması halinde oğlunu öldüreceklerini söyledi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, gözaltına alındığı andan itibaren açlık grevine başlayan İştiyye’yi gözaltına alınmasından birkaç saat sonra Nablus’taki El-Cuneyd Cezaevi’nden Eriha Cezaevi’ne nakletti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar