ABBAS YÖNETİMİ RAMALLAH'TA PROTESTO EDİLDİ

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi zindanlarında tutulan siyasi tutukluların aileleri dün (24 Eylül Pazar) akşam saatlerinde Ramallah kent merkezinde düzenledikleri gösteriyle siyasi tutuklamaları protesto etti. 

Görüntülenme: 592 Tarih: 25 Eylul 2022 19:43
ABBAS YÖNETİMİ RAMALLAH'TA PROTESTO EDİLDİ

Aileler gösteride ayrıca Filistin Yönetimi zindanlarında hukuka aykırı bir şekilde siyasi sebeplerle alıkonan tutukluların serbest bırakılmasını istedi.
 

Gösteriye katılanlar, oğullarının Filistin Yönetimi zindanlarında ve Eriha Cezaevi’nde ağır işkencelere maruz kaldıklarına dikkat çekerek, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esir Nasır Ebu Humeyd’e de desteklerini ifade etti.
 

Aileler adına konuşan Esma Heriş, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin siyasi tutuklulardan bazılarını 111 gündür Eriha Cezaevi’nde tuttuğunu ve bazılarını Çarşamba günü davalarını siyasiden cinayet davasına çevirerek Beytunya Polisi Cezevi’ne sevk ettiğini söyledi.
 

Heriş, cinayet davası mahkumlarıyla aynı aynı koğuşta tutulan 6 siyasi tutuklunun kötü koşullarda alıkonulduklarını ve kendilerine cani muamelesi yapıldığını açıkladı.
 

Oğullarının cinayet, hırsızlık ve uyuşturucu satıcılığı gibi suçlardan hapis yatanlarla aynı koğuşlara konulmalarının aileleri endişelendirdiğini bildiren Heriş, siyasi tutukluların insan hakları örgütlerine ve dünyanın tüm özgür insanlarına seslenerek cezaevinden ve işkenceden kurtarılmalarını istediklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar