NASIR EL HEDMİ SİYONİST İSRAİL'İN KUDÜS'TE EĞİTİMİ YAHUDİLEŞTİRME GİRİŞİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır El-Hedmi, Kudüs’te eğitimin Yahudileştirilmesi girişimine karşı Filistin milli müfredatının mutlaka korunması gerektiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 740 Tarih: 25 Eylul 2022 12:12
NASIR EL HEDMİ SİYONİST İSRAİL'İN KUDÜS'TE EĞİTİMİ YAHUDİLEŞTİRME GİRİŞİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

El-Hedmi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin kendisine tehlike teşkil ettiğini bildiği için Kudüs’teki eğitimle ilk andan itibaren savaştığını, eğitimin Yahudileştirilmesi amacına ulaşmak için Kudüs’teki okullara para yardımında bulunduğunu söyledi.
 

İşgalden kurtulma amacı taşıyan bir nesil istediklerini belirten El-Hedmi, bunun gelecek nesillere aktarılması gereken milli bir felsefe ve strateji olduğunu ifade etti.
 

Eğitimin sadece mevcut bilgilerin aktarımı olmadığına ve milli kimliğin gelecek nesillere miras bırakılmasını da içerdiğine dikkat çeken El-Hedmi, Kudüs’te işgalciler ve Filistinliler arasında yaşanan çatışmanın egemenlik meselesi olduğunu kaydetti.
 

El-Hedmi, Kudüs’ün kalkınmasının işgalle birlikte yaşamayla değil işgale karşı her türlü yolla direnişle olması gerektiğini belirtti.
 

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı’na seslenen El-Hedmi, eğitimin Yahudileştirilmesi girişimine ve işgalcilerin planlarına karşı Kudüs kentine daha çok özen gösterilmesini istedi.
 

İşgal rejimi, Kudüs’teki okullarda okutulan müfredatın Yahudileştirilmesi için çalışırken, her yeni eğitim ve öğretim yılı başında Filistinlilere ait okulların karşı karşıya olduğu tehlikeler yenileniyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar