IRKÇI İSRAİL HAMAS'A AİT BİR HÜCREYİ ÇÖKERTTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

İşgal güçleri Nablus’un Havara beldesinde ateş açma eylemi gerçekleştiren İslami Direniş Hareketi (Hamas)’a bağlı bir hücreyi çökerttiğini ve El-Halil’in güneyindeki Mesafer Yatta’da eylem gerçekleştiren bir kişiyi gözaltına aldığını öne sürdü. 

Görüntülenme: 599 Tarih: 24 Eylul 2022 17:21
IRKÇI İSRAİL HAMAS'A AİT BİR HÜCREYİ ÇÖKERTTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

İşgal rejimi kaynakları, Gazze Şeridi’nden idare edilen hücrenin üyelerinin işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı Şabak tarafından gözaltına alındığını bildirdi.
 

İşgal güçleri ayrıca Carmel Yahudi Yerleşkesi’nde ateş açma eylemi gerçekleştirerek bir yerleşimcinin yaralanmasına yol açan eylemcinin de gözaltına alındığını ve gözaltına alınan Filistinli eylemcinin 16 yaşında olduğunu açıkladı.
 

İşgal rejimi medyası, Filistin Yönetimi istihbaratının geçtiğimiz günlerde El-Halil’de bir silah üretim atölyesine baskın düzenlediğini, atölyede üretilen özel silahların 1948’de işgal edilen topraklarda yapılması planlanan eylemler için satıldığını ve Hamas üyelerinin evlerine baskın düzenlenerek iletişim araçlarına el konulduğunu öne sürmüştü.
 

Hamas’a bağlı bir hücrenin çökertildiği iddiasının Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin işgal güçleri tarafından aranan Mus’ab İştiyye’yi Nablus’ta gözaltına almasıyla aynı günlere denk gelmesi dikkat çekti.
 

İşgal güçleri 24 Temmuz’da Nablus’un Eski Belde semtindeki El-Yasemin Mahallesi’nde Mus’ab İştiyye’nin güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaşmasını sağlamak için çatışmaya giren arkadaşları Abdurrahman Subh ve Muhammed El-Azizi’yi şehit etmişti.
 

İşgal güçlerinin Nablus’un Eski Belde semtinde direniş eylemleri gerçekleştirecek hücreler kurmaya çalışan İştiyye’yi “aranan en tehlikeli kişi” olarak nitelediği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar