HAMAS'TAN DİRENİŞ VURGUSU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdülhakim Hanini, Nablus ve El-Halil’de direnişçilerin ve Hamas hücresi üyelerinin gözaltına alınmalarının direnişin azmini kıramayacağını ve direnişçileri daha çok eylem gerçekleştirmeye sevk edeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 541 Tarih: 24 Eylul 2022 03:41
HAMAS'TAN DİRENİŞ VURGUSU

Hanini, Filistin halkının direniş tarihi boyunca işgalcilerin terörünün Filistinlilerin direnişe olan güvenlerini sarsamadığını ve işgal güçleriyle çatışmaktan alıkoyamadığını belirtti.
 

Direniş hücrelerinin ve devrimci kahramanların Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına misilleme olarak ve Yahudileştirme girişimlerine maruz kalan Mescid-i Aksa’yı savunmak için işgalcilere ait hedeflere yönelik eylemler gerçekleştirdiklerini kaydeden Hanini, Hamas’ın şehitlere ve esirlere verdiği söze sadık kalacağını ve Filistin halkı işgalden kurtulana kadar işgalcilerle mücadele yolunda elindeki tüm imkanları kullanacağını bildirdi.
 

Filistin halkının işgale karşı direniş yolunun uzun ve fedakarlıklarla dolu olduğunu ifade eden Hanini, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin işgalcilerin Filistin topraklarında işledikleri cinayetlerin faturasını mutlaka ödeyeceklerini söyledi.
 

İşgal güçleri Nablus’un Havara beldesinde ateş açma eylemi gerçekleştiren Hamas’a bağlı bir hücreyi çökerttiğini ve El-Halil’in güneyindeki Mesafer Yatta’da eylem gerçekleştiren bir kişiyi gözaltına aldığını öne sürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar