ASLAN YUVASI GRUPLARINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Nablus’taki “Aslan Yuvası” Grupları, Koordinasyon Komitesi’nin Nablus’taki son olaylarla ilgili anlaşmasını kan dökülmesine engel olmak ve toplumsal barışı korumak için kabul ettiklerini açıkladı. 

Görüntülenme: 1362 Tarih: 23 Eylul 2022 13:24
ASLAN YUVASI GRUPLARINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Aslan Yuvası Grupları, dün akşam (21 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Şehitlerin onuru için, Filistinli kanı dökülmemesi ve toplumsal barışın korunması için öfkemizi bastırdık ve bize teklif edilen çözümü kabul ettik. Dünkü toplantıdan çıkan kararlara ve vaatlere uyulacağını umuyoruz” dedi.
 

Nablus’taki Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi, dün sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin işgal güçlerince aranan direnişçilerden Mus’ab İştiye ve Amid Tubeyle’yi gözaltına alması üzerine geçtiğimiz iki gün içinde Nablus’ta yaşanan krizin sona erdiğini duyurdu.
 

Komite ve Filistin Yönetimi arasında sağlanan anlaşmaya göre, Mus’ab İştiye dosyasının uygun bir şekilde kapatılacağı ve Filistinli direnişçinin serbest bırakılması için tarih belirleneceği ifade edildi.
 

Anlaşmaya göre ayrıca özel mülklere zarar verenler hariç olaylar sırasında gözaltına alınanların serbest bırakılacağı ve son olaylarla ilgili hiç kimsenin kovuşturmaya uğramayacağı belirtildi.
 

“Aslan Yuvası” Grupları, herhangi bir gruba bağlı olmayan, Allah yolunda cihadı seçen birleştirici direniş grupları olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar