ÜRDÜN'DE KUDÜS KONULU BİR KONFERANS DÜZENLENECEK

Ürdün Kültür Bakanlığı’nın gözetiminde 23-24 Ekim tarihlerinde “Kudüs: Tarih, İnsan ve Din” konulu uluslararası bir konferans düzenleneceği bildirildi. 

Görüntülenme: 547 Tarih: 23 Eylul 2022 01:27
ÜRDÜN'DE KUDÜS KONULU BİR KONFERANS DÜZENLENECEK

Konferansın Uluslararası El-Vasatiyye Forumu tarafından Uluslararası Doha Dinler Arası Diyalog Merkezi ve Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin katkılarıyla düzenleneceği kaydedildi.
 

Konferans Organize Komitesi üyesi Resmi El-Mellah, konferansa 100’den fazla alim, araştırmacı, Müslüman ve Hıristiyan din adamı, akademisyen ve entelektüel ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılacağını açıkladı.
 

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan El-Mellah, 1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket Başkan Yardımcısı Kemal El-Hatib ve Sudan Eski Vakıflar Bakanı Isam El-Beşir başta olmak üzere çok sayıda İslami şahsiyete konferansa katılmaları için davet gönderildiğini bildirdi.
 

Konferansta iki gün boyunca 20’den fazla bilimsel araştırmanın konuşulacağını, Kudüs kentinin tarih ve insanlık için konumu ile dini yönden öneminin ele alınacağını ifade eden El-Mellah, konferansta İsrail’in ihlallerine de değinileceğini belirtti.
 

Uluslararası hukuka ve anlaşmalara göre Ürdün Vakıflar, Kutsal Mekanlar ve İslami İşler Bakanlığı Mescid-i Aksa’nın idaresinden sorumlu kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar