YAKOB SHABTAİ VAHŞETE SAHİP ÇIKTI

İsrail işgal rejiminin baş komiseri Yakob Shabtai, Mayıs 2020'de Eski Kudüs'teki bir sokakta Filistinli engelli İyad El-Hallak'ı vahşice öldüren katil polise destek verdi.  

Görüntülenme: 651 Tarih: 21 Eylul 2022 14:08
YAKOB SHABTAİ VAHŞETE SAHİP ÇIKTI

Siyonistlere ait Yisrael Hayom gazetesinin haberine göre, Shabtai konuyla ilgili bir tartışmada; "Polis teşkilatının görevlileri ve subayları İsrail polisinin elemanlarıdır. Ben de bir sorumlu kişi olarak onların yaptıklarıyla ilgili sorumluluğu üstlenecek ve onları koruyacağım." dedi.

Gazetenin haberine göre Shabtai katil elemanına destek yazısını gönderdi ve ardından avukatının girişimiyle söz konusu katil mahkemeye çıkarıldı. Shabtai destek yazısında; "Eğer polis subayı haklıysa onu savunmanın gerekçesi vardır ve ben bütün bedenimle onu savunurum." ifadesini kullandı. 

Katil polisin kendisinin de, işgal rejiminin başbakanı Yair Lapid'in İsrail Deniz Kuvvetleri dönem çalışmalarının başlatılması esnasında ABD'ye karşı tavır koyduğu açıklamasından sonra ona bir mektup gönderdiği ifade edildi. Lapid söz konusu konuşmasında, ABD'nin Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma taleplerine cevap amacıyla, "Kimsenin bize talimat verme hakkı yoktur ve biz dışarıdan alkış almak için herhangi bir askerimizi sorguya çekmeyiz." ifadesini kullanmıştı. 

Filistinli engelli İyad El-Hallak, işgal güçleri tarafından 30 Mayıs 2020 tarihinde Mescidi Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir kısmında El-Esbat Kapısı yakınında kasten öldürülmüştü. İşgalci vahşetin engelli bir insanı böyle hunharca katletmesine bütün dünya tepki göstermişti. Ancak siyonist işgal rejimi askerlerinin ve polislerinin bütün vahşi tutumlarına arka çıkarak bunun aslında özünün siyonist vahşetin kendisinde yer aldığını ortaya koyuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar