BATI YAKA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

El-Halil kentinin güneyindeki Mesafer Yatta yakınlarında kurulu Carmel Yahudi Yerleşkesi’nde dün (15 Eylül Perşembe) akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir yerleşimci yaralandı. 

Görüntülenme: 576 Tarih: 16 Eylul 2022 23:30
BATI YAKA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

18 yaşındaki Yahudi yerleşimcinin yarasının orta derecede olduğu ve ateş açma eylemini gerçekleştiren kişinin ise yara almadan bölgeden uzaklaşmayı başardığı kaydedildi.
 

İşgal ordusu, eylemcinin bir otomobile ve yerleşkenin kuzeyinde konuşlu işgal güçlerine ateş açtıktan sonra olay yerinden uzaklaştığını söyledi.
 

Ateş açma eyleminin ardından işgal güçlerinin bölgeye ek kuvvet gönderdiği, Yahudi yerleşkesine arka arkaya askeri araçların ve ambulansların geldiği ifade edildi.
 

İşgal rejimi kaynakları, en az iki Filistinlinin El-Halil kentinin güneyindeki Carmel Yahudi Yerleşkesi’ne sızmayı başardığını ve işgal güçleriyle çatışmaya girdiğini bildirdi.
 

İşgal ordusu, bir yerleşimcinin göğsünden ve elinden yaralandığını açıklarken, Kızıl Davut Yıldızı da yaralı gencin yarasının orta derecede olduğunu kaydetti.
 

Eylemden önce işgal ordusu İç Cephe Komutanlığı’nın El-Halil Dağı’ndaki Carmel Yahudi Yerleşkesi’ne Filistinlilerin sızdığını söyleyerek yerleşke sakinlerinden evlerine girerek kapıları ve pencereleri kapatmalarını istediği öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar