SİYONİST GÜÇLER BİRZEİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ ESİR ALDI

İşgal güçlerinin bu sabah (16 Eylül Cuma) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlediği ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı, gözaltına alınanların 23’ünün Birzeit Üniversitesi öğrencileri olduğu öğrenildi. 

Görüntülenme: 690 Tarih: 16 Eylul 2022 07:59
SİYONİST GÜÇLER BİRZEİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Birzeit Üniversitesi öğrencilerini Ramallah’ın kuzeyindeki Beyt Rima ve Abud beldeleri arasındaki Ez-Zerka bölgesinde kamp yaptıkları sırada gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin gözaltına aldığı öğrencilerden 12’sini daha sonra serbest bıraktığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin Abud beldesine düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle belde sakinleri arasında çatışma çıktığı ve molotof kokteyli isabet eden bir askeri cipin alev aldığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri El-Halil vilayetinde Ummu’l-Hayr, Ez-Zuveydin ve Ed-Diyrat köylerine baskın düzenledi. Baskınlar sırasında Şeyh İbrahim El-Hezzalin ile oğulları Kasım ve Abdurrahman’ın gözaltına alındığı ifade edildi.
 

Cenin’de de Esir Kulübü Müdürü Muntasır Semur işgal güçlerinin Ali Muhammed Ziyb Şevahine ve oğlu Enes’i Es-Seyletu’l-Harisiyye beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını açıkladı.
 

Semur, “İşgal güçleri Caba’ beldesine baskın düzenledi ve oğlu Murad’ın işgal istihbaratına teslim olmasını sağlamak için Velid Melayişe’yi gözaltına aldı” dedi.
 

İşgal güçleri Muhsin Duveykat’ı Nablus’a bağlı Beyta beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. İşgal güçlerinin ayrıca El-Lubben Eş-Şarkiyye beldesinden eski esir Halid Dırağime’yi gözaltına aldığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar