KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD'TEN ŞAHSİYETLİ TAVIR

Akciğer kanseri hastası olan ve işgal güçlerinin kasıtlı ihmal politikası yüzünden sağlık durumu iyice kötüleşen esir Nasır Ebu Hamid, serbest bırakılması için İsrail işgal rejiminin cumhurbaşkanından af talebinde bulunması yönündeki teklifi reddetti.  

Görüntülenme: 703 Tarih: 13 Eylul 2022 12:08
KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD'TEN ŞAHSİYETLİ TAVIR

Filistin Esir Kulübü Başkanı Kadura Faris'in, Filistin'in El-Bire şehrinde bugün (13 Eylül Salı) Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin merkezinde düzenlenen, esirlerle dayanışma için haftalık etkinlik esnasında yaptığı konuşmada ifade ettiğine göre, Ebu Hamid'in ömrünün son günlerini ailesinin yanında geçirmesi için Assaf Harofeh Hastanesi tarafından yapılan önerinin işgal rejiminin cezaevleri yönetimi tarafından kabul edilmemesi üzerine kendisine işgal cumhurbaşkanından af dilemesi teklifinde bulunuldu. Ancak Ebu Hamid bu teklifi kabul etmedi. 

Nasır Ebu Hamid'in işgal zindanlarında müebbet hapisle esaret hayatı yaşayan diğer dört kardeşinin de şehitleri ve direnişçileri temsil ettiklerini dile getirerek düşmandan af dilemeyeceklerini ortaya koydukları belirtildi. 

Ramallah ve El-Bire vilayetine bağlı El-Em'ari Mülteci Kampı ahalisinden olan Ebu Hamid'in sağlığı 2021 Ağustos'undan itibaren kötüleşmeye başladı. Göğsünde şiddetli ağrılar hissetmeye başlaması üzerine yapılan tespitlerde akciğer kanseri olduğu anlaşıldı. 

2002 yılından beri yani yirmi yıldır esaret hayatı yaşayan Ebu Hamid'e 7 müebbet hapse ek olarak 50 yıl hapis cezası verilmiş durumda. 

Ebu Hamid'in kanser hastası olduğunun ortaya çıkmasından sonra sağlığının sürekli kötüleşmesine rağmen işgal yönetimi gereken ilgiyi göstermedi ve tedavisiyle yeterince ilgilenmedi. Bu yüzden hastalığı çok hızlı bir şekilde ilerledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar