1967'DEN BU YANA 73 FİLİSTİNLİ ESİR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA ŞEHİD OLDU

Filistin Esir Kulübü bugün (10 Eylül Cumartesi) yaptığı açıklamada, işgal rejiminin sistemli bir şekilde uyguladığı kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle 1967'den bu yana 73 Filistinli esirin işgal zindanlarında hayatını kaybettiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 872 Tarih: 10 Eylul 2022 06:45
1967'DEN BU YANA 73 FİLİSTİNLİ ESİR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA ŞEHİD OLDU

Açıklamada, bu şehitlerin Esirler Hareketi'nin 1967'den bu yana verdiği 231 şehidin arasında yer aldığı vurgulandı. 

Açıklamada, işgal rejiminin hasta esirlere yönelik kasıtlı tıbbi ihmal suçundan kaynaklanan tehdit ve tehlikenin son yıllarda çok arttığına işaret edildi. İşgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmal suçunun, işkence suçuna paralel bir şekilde işlendiği ifade edildi. İşgal rejiminin şiddet araçlarını ve aşırı can yakıcı yöntemleri kullanarak gerçekleştirdiği işkence uygulamalarının da çok sayıda esirin şehit olmasına yol açtığı ifade edildi. 

Açıklamada son yıllarda yapılan teşhis ve tespitlere göre işgal zindanlarında tutulan esirlerden 600'ünün hasta olduğu ve bunların ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya oldukları belirtildi. 

Söz konusu hasta esirlerden 200'ünün müzmin hastalıklardan muzdarip olduğu, 23'ünün tümör ve kanser hastası olduğu, en zor durumda olanlarının da bugünlerde artık can çekişmekte olduğu yönünde bilgiler verilen, akciğer kanseri hastası Nasır Ebu Hamid olduğu belirtildi.

Filistin Esir Kulübü, 3 Eylül tarihinde esirlerden Musa Ebu Muheymid'in tıbbi ihmal sebebiyle işgal rejiminin Assaf Harofeh Hastanesi'nde 40 yaşında hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar