SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA BİR ÇOK NOKTAYA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçleri dün gece ve bugün (10 Eylül Cumartesi) sabah yine Batı Şeria bölgesinde, Nablus ve Cenin vilayetlerine bağlı bazı yerlere baskınlar düzenleyip, aramalar yaptı ve bazı kişileri gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 617 Tarih: 10 Eylul 2022 13:54
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA BİR ÇOK NOKTAYA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin Nablus civarında, şehrin güneyindeki Cemma'in kasabasına baskın düzenleyerek bazı evleri kuşatmaya aldıkları, bazı iş yerlerini bastıkları ve güvenlik kameralarının kayıtlarına el koydukları haber verildi. 

İşgal güçleri burada Abdullah ve Urve Muhammed Abdullah isimli iki kardeşi evlerini basarak gözaltına aldılar. Bu iki kardeşin özel araçlarına da el koydukları bildirildi. Ayrıca Muntasır Es-Sel'us isimli bir şahsı da yine evini basarak, Tahşun ailesinden de üç kardeşi esir aldıkları belirtildi. 

Cenin'de Biru'l-Başa köyünden Hayil Gavadire Et-Turkman isimli bir eski esiri, Kabatiye kasabasından da Leys Er-Rabavi isimli genci evlerini basarak ve geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin geçtiğimiz Ağustos ayı içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde 475 kişiyi esir aldıkları, bunlardan 39 kişinin çocuk 16 kişinin ise kadın olduğu bilgisi verildi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar