FİLİSTİNLİ ESİR EBU HAMİD'İN SAĞLIK DURUMU ÇOK KRİTİK

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti bugün (10 Eylül Cumartesi) yaptığı açıklamada, kanser hastası olan esir Nasır Ebu Hamid'in sağlık durumunun çok kritik olduğunu ve her an ölmesi ihtimalinin bulunduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 657 Tarih: 10 Eylul 2022 03:51
FİLİSTİNLİ ESİR EBU HAMİD'İN SAĞLIK DURUMU ÇOK KRİTİK

Heyet adına açıklama yapan Hasan Abdurabbih, işgal rejiminin Ebu Hamid'e karşı kasıtlı tıbbi ihmal politikası uyguladığını, bu yüzden bugün sağlığının artık iyice kötüleştiğini ve hiçbir ilaçtan sonuç alamadığını belirtti. 

Filistin'in resmi haber ajansı Wafa'nın yayınladığı habere göre Abdurrabbih, esir Ebu Hamid'in artık bedeninin sürekli zayıfladığını ve tedavi yöntemlerine cevap vermediğini dile getirdi. 

Filistin Esir Kulübü, 8 Eylül Perşembe günü yaptığı açıklamada kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid'in artık ölümün eşiğine kadar geldiğini bildirmişti.

Filistin Esir Kulübü, yaptığı yazılı açıklamada Ramallah ve El-Bire vilayetine bağlı El-Em'ari Mülteci Kampı ahalisinden olan Ebu Hamid'in sağlığının 2021 Ağustos'undan itibaren kötüleşmeye başladığını, göğsünde şiddetli ağrılar hissetmeye başladığını ve yapılan tespitlerde akciğer kanseri olduğunun anlaşıldığını dile getirmişti. 

2002 yılından beri yani yirmi yıldır esaret hayatı yaşayan Ebu Hamid'e 7 müebbet hapse ek olarak 50 yıl hapis cezası verilmiş durumda. 

Ebu Hamid'in kanser hastası olduğunun ortaya çıkmasından sonra sağlığının sürekli kötüleşmesine rağmen işgal yönetimi gereken ilgiyi göstermedi ve tedavisiyle yeterince ilgilenmedi. Bu yüzden hastalığı çok hızlı bir şekilde ilerledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar