BU HAFTA 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİD OLDU

 

Görüntülenme: 691 Tarih: 10 Eylul 2022 00:51
BU HAFTA 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİD OLDU

Geçtiğimiz hafta içinde işgal güçlerine yönelik silahlı saldırı ve patlayıcı atma eylemlerinde artış olduğu gözlendi. Bu sebeple geçen bir haftalık süre içinde işgal askerlerinden ve yahudi yerleşimci çetelerinden 29 kişi yaralandı. Filistinlilerden de 4 kişi işgal güçlerinin saldırılarında şehit oldu. Bir Filistinli esir de zindanda kasıtlı ihmal yüzünden hayatını kaybetti.

Geçen bir haftalık süre içinde işgal güçleriyle çarpışma ve onlara karşı gerçekleştirilen eylem sayısı ise 109'u buldu. Bunlardan birinin bıçaklı saldırı, 18'inin silahlı saldırı, 36'sının da molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı atma eylemi olduğu belirtildi. 

Dün (9 Eylül Cuma) Batı Şeria'da Nablus, Kalkilya, El-Halil, Beytlahim ve Ramallah vilayetlerine bağlı muhtelif noktalarda 17 çatışma vuku buldu. Ramallah'ın Sencel kasabasında vuku bulan çatışmalarda yerleşimcilerden iki kişi yaralandı. 

Perşembe günü 17 yaşındaki Heysem Mübarek, Ramallah yakınında işgalci askere karşı bıçaklı eylemde bulunmasının ardından şehit edildi. 

Cenin, Nablus, Kudüs, El-Halil, Ramallah ve Beytlahim'de 18 çatışma kaydedildi. 

Çarşamba günü 21 yaşındaki Yunus Gassan Tayih, El-Fari'a Mülteci Kampı'nda işgalci askerlerin mermileriyle şehit edildi. Toplamda 19 noktada çatışma vuku buldu. Direnişçiler Yamun'da ve Beytu Furik askeri kontrol noktasında silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdi. 

Salı günü 29 yaşındaki Muhammed Musa Seba'ine, Cenin'de işgal güçlerinin silahlı saldırıları sonucu şehit oldu. Muhtelif bölgelerde toplamda 16 noktada çatışma tespit edildi. 

O gün direnişçiler Cenin, Beytu Ummer ve Beytunya askeri kontrol noktasında işgal güçlerine yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdi. 

Pazartesi günü Kabatiye kasabasında 19 yaşındaki Tahir Muhammed Zekarine isimli genç işgal güçleri tarafından şehit edildi. 14 noktada çatışma meydana geldi. Direnişçiler Kabatiye'de, El-Ayn Mülteci Kampı'nda, Cenin'in Doğu Mahallesi'nde ve Tubas'ta işgalcilerin askeri konvoylarına silahlı saldırı gerçekleştirdiler. 

Pazar günü 15 noktada çatışma tespit edildi. Ürdün Vadisi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde 7 işgalci asker yaralandı. 4 işgalci de Nebi Salih Köyü'nde yaralandı. Ayrıca Silvad kasabası yakınında bir işgalci taşlanarak yaralandı. 
Geçen hafta cumartesi günü esir Musa Harun Ebu Muheymid, işgal zindanında maruz kaldığı kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle şehit oldu. Farklı bölgelerde 10 noktada çatışma kaydedildi. Selfit'in Deyr Astiya kasabası yakınında bir işgalci taşlanarak yaralandı. Muhtelif bölgelerde işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri ve patlayıcılar atıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar