SİYONİST GÜÇLER BARIŞÇIL GÖSTERİLERE VAHŞİCE SALDIRDI

Batı Şeria bölgesinde, yahudi yerleşimine ve arazi gaspına karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahalede bulunması ve saldırılar gerçekleştirmesi sebebiyle bugün (9 Eylül Cuma) yine birçok kişi yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü.  

Görüntülenme: 636 Tarih: 09 Eylul 2022 20:12
SİYONİST GÜÇLER BARIŞÇIL GÖSTERİLERE VAHŞİCE SALDIRDI

İşgal güçleriyle Nablus'ta ve Ramallah ile Kudüs arasındaki El-Cib askeri kontrol noktasında meydana gelen çatışmalarda 26 kişinin yaralandığı haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Nablus'un Beyt Decen ve Beyta kasabalarında yahudileştirme faaliyetlerine karşı düzenlenen haftalık gösterilerine işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle çatışmalar meydana geldi. 

Filistin Kızılayı, Nablus ve Ramallah'taki gösterilere yapılan müdahalelerden dolayı ekiplerinin 22 yaralıya ilk yardım hizmetinde bulunduğunu, bunlardan bazılarının gerçek mermilerle yaralandığını, bazılarının da biber gazından etkilenmiş olduğunu duyurdu.  

İşgal güçleri Ramallah yakınındaki El-Cib köyü girişindeki barışçıl gösteriye de müdahale etti ve yaralananlara hizmette bulunulmasını engelledi.

Kefer Kaddum kasabasında düzenlenen haftalık gösteriye de işgal güçlerinin müdahale etmesi üzerine çatışmalar meydana geldi ve 4 kişi gerçek mermiyle yaralandı. Birçok kişinin de gaz bombasından zarar gördüğü belirtildi.   

Ayrıca Kudüs yakınındaki Nebi Samuel Köyü ahalisi de gösteri düzenleyerek köylerine yönelik ablukanın kaldırılmasını istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar