SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'DA KOŞAR ÇALMA PLANI

Yahudi yerleşimci terör çetelerinin Mescidi Aksa'ya yönelik yeni aşırılık planları çerçevesinde, buraya baskın düzenleyerek içinde yahudilerin kutsal çalgısı olarak bilinen ve koç boynuzundan yapılan şofar çalma planlarının engellenmesi için burada nöbet (ribat) tutulması talep edildi.  

Görüntülenme: 934 Tarih: 07 Eylul 2022 16:34
SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'DA KOŞAR ÇALMA PLANI

Birçok kişi ve kurum tarafından yapılan çağrıda yahudi çetelerinin bu yeni planlarının Mescidi Aksa'ya ve Kudüs'e yönelik yahudileştirme faaliyetlerinin yeni bir parçasını oluşturduğuna dikkat çekildi. 

Konuyla ilgili haberlerde, İbrani senesinin başlangıcı kabul edilen 26 ve 27 Eylül tarihlerinde yerleşimci çetelerin Mescidi Aksa'yı basıp içinde şofar (boynuz) çalmayı ve raks etmeyi planladıkları ifade edildi. 

Ayrıca 5 Ekim Çarşamba gününün yahudilerin Yom Kipur (Keffaret Günü) dedikleri özel dini bayramlarına tekabül ettiği ve o gün de Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyip sözde "bağışlanma ayinleri" düzenleyecekleri belirtildi. Yerleşimci çeteler geçen yıl o günde Mescidi Aksa'yı basıp herhangi bir alet çalmadan ayin düzenlemişlerdi. Ancak bu sene o günde de boynuz çalmayı ve provokasyon amaçlı ayin tarzı rakslar düzenlemeyi planladıkları ifade edildi. 

10 Ekim ile 17 Ekim arasında ise yahudilerin Çardaklar Bayramı (Sukot) adını verdikleri dini bir festival düzenleyecekleri, o günlerde de Mescidi Aksa'yı basmayı ve içinde kurbanlar kesmeyi planladıkları belirtildi. 

Mescidi Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani yahudilerin bütün bu planlarının bozulması, Mescidi Aksa içinde boynuz çalmalarına, raks etmelerine ve kurban kesmelerine fırsat verilmemesi için bu sıralarda bu kutsal mabede yolculukların ve içindeki ribatların artırılması çağrısında bulundu. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in başkan yardımcısı Kemal El-Hatib de Filistin halkının bütün kesimlerine uyanık olmaları ve gözlerini Mescidi Aksa'ya dikmeleri, yerleşimcilerin baskınlarına ve Mescidi Aksa içinde boynuz çalmalarına fırsat vermemeleri çağrısında bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar