FİLİSTİN'E YÖNELİK SOSYAL MEDYA LİNCİNE KARŞI ULUSLARARASI KAMPANYA BAŞLATILDI

Bugün (6 Eylül Salı) Gazze'de sosyal medya organlarının yönetimlerinin Filistin davasıyla ilgili içeriklere yönelik engellemelerinin durdurulması amacıyla uluslararası çapta bir kampanya başlatıldı.  

Görüntülenme: 812 Tarih: 06 Eylul 2022 18:19
FİLİSTİN'E YÖNELİK SOSYAL MEDYA LİNCİNE KARŞI ULUSLARARASI KAMPANYA BAŞLATILDI

Kampanyada, Filistin'le ilgili içeriklere sahip mesaj ve sayfaların engellenmesi uygulamalarına son verilmesi amacıyla küresel çapta çağrılar yapılması ve bu tür engellemelere karşı duyurularda bulunulması yönünde bir program uygulanması istendi. 

Kampanyanın başlatılması münasebetiyle yapılan açıklamada Facebook ve Instagram başta olmak üzere sosyal medyada etkili olan birtakım ağları yönetenlerin, Filistin halkının meşru haklarını savunan içeriklerden rahatsız olduklarına ve bu tür içerikleri engellediklerine dikkat çekildi. 

Kampanyada uluslararası insan hakları kuruluşlarına da çağrılar yapılması, ziyaretler düzenlenmesi ve sosyal medyadaki bu engellemelerin durdurulması için devreye girmelerinin istenmesi önerisinde bulunuldu. 

Kampanyanın başlatılması duyurusu kısa adı Haşed olan Filistin Halkının Haklarının Korunması İçin Uluslararası Komite'nin Gazze'deki Basın Mensupları Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği çalışma atölyesinde yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar