FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin'deki direniş hareketleri bugün (5 Eylül Pazartesi) sabah Cenin'in güneyindeki Kabatiye kasabasına düzenlenen baskında gerçekleştirilen saldırı esnasında ağır yaralandıktan sonra 19 yaşında şehit olduğu duyurulan Tahir Zekarine hakkında taziye açıklamalarında bulundular.  

Görüntülenme: 948 Tarih: 05 Eylul 2022 09:49
FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yaptığı açıklamada Filistin halkının özgürlüğe aşık olduğunu ve onu elde etmek için çok büyük bedeller ödemeye bile istekli olduğunu, şehitlerin kanlarının da suçlu düşmanı vatandan kovmak için verilen kararlı mücadelenin yakıtı olacağını dile getirdi. 

İslami Cihad Hareketi de şehidin ailesine başsağlığı dilerken işgal güçlerinin gittikçe artan suçlarının Filistin direnişinin ilerleyişini durduramayacağını vurguladı. Bu arada İslami Cihad Hareketi, şehit edilen Zekarine'nin bir yıl önce işgal zindanlarından çıktığını böylece hem esaretle hem de şehadetle kendisine yönelen çağrıya icabet ettiğini belirtti. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de Batı Şeria bölgesinde işgal güçlerinin suçlarının sürekli artmasının onun gerçekleştirdiği ihlaller silsilesine sürekli yenilerinin eklenmesine sebep olduğunu vurguladı. 

Diğer direniş hareketleri de şehit Zekarine için taziye mesajları yayınlayarak işgal rejiminin saldırı ve cinayetlerinin Filistin direnişini yıldıramayacağını vurguladılar. 

Tahir Zekarine isimli genç, işgal güçlerinin bu gece şafak öncesinde Kabatiye'ye düzenledikleri baskında vuku bulan çatışmalarda başından ve bedeninin değişik yerlerinden vurularak ağır yaralanmış, daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla şehit olduğu duyurulmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar