MISIR ARAP SOSYALİST BİRLİĞİ PARTİSİ: İSRAİL SURİYE'DE TERÖRÜ DESTEKLEMEKTEDİR

Mısır Arap Sosyalist Birliği Partisi: Siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırılarının amacı teröristleri desteklemektir 

Görüntülenme: 593 Tarih: 29 Ağustos 2022 01:24
MISIR ARAP SOSYALİST BİRLİĞİ PARTİSİ: İSRAİL SURİYE'DE TERÖRÜ DESTEKLEMEKTEDİR

Mısır Arap Sosyalist Birliği Partisi, Siyonist rejimin Suriye topraklarına sık sık yaptığı saldırıların teröristleri desteklemeyi ve bu ülkeyi istikrarsızlaştırmayı amaçladığını vurguladı.

Mısır Arap Sosyalist Birliği Partisi, geçici Siyonist rejimin Suriye topraklarında tekrarlanan saldırılarını şiddetle kınadı.

Parti yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist rejimin Suriye topraklarına sık sık düzenlediği saldırılar teröristleri desteklemeyi, Suriye'nin terörizme karşı kazandığı zaferleri engellemeyi ve bu ülkenin istikrarını bozmayı amaçlıyor.

Uluslararası toplum, Siyonist rejimin saldırılarına karşı kararlı önlemler almalıdır. Çünkü bu saldırılar, uluslararası barış ve güvenliğin ve tüm uluslararası sözleşmelerin açık bir ihlalidir.

Siyonist rejim Suriye'deki Golan bölgesini işgal etme suçunu bugüne kadar devam ettirdi ama bu suç zamanın geçmesine tabi kalmayacaktır. Çünkü işgal ne kadar sürerse sürsün Golan Suriye'ye dönecektir.’

Mısır Arap Sosyalist Birliği Partisi açıklamasının sonunda, Arap ülkelerinin Suriye ile dayanışması ve Şam ile tam ilişkilerinin kurulması çağrısında bulundu.

Bu bağlamda, Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi geçici başkanına yazdığı bir mektupta, Siyonist rejimin Perşembe akşamı Masyaf şehrine düzenlediği saldırıya tepki gösterdi ve bu saldırıyı Tel Aviv rejiminin bölgedeki durumu kritik hale getirme girişimi olarak değerlendirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı bu mektupta şunları yazdı: ‘Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Suriye topraklarındaki saldırılarını, Birleşmiş Milletler üyesi bir devletin egemenliğinin bariz bir şekilde ihlal edilmesi olarak açıkça kınamalıdır.

Suriye, bu saldırılara uygun araçlarla ve uluslararası yasalara ve BM Sözleşmesine göre yanıt verme hakkına sahiptir ve bu saldırılar işgalci İsrail rejiminin saldırgan bir politika izleme ve daha fazla gerilim yaratma ve Suriye'deki sivil alanları ve altyapıyı hedef alma iradesini göstermektedir.’

Geçen hafta Perşembe akşamı, Hama'da bulunan Masyaf şehri çevresinde çok sayıda patlama sesi duyuldu. Suriye Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri bir kaynak, bu saldırının ayrıntılarını açıklayarak şunları söyledi: ‘Perşembe akşamı yaklaşık olarak saat 19.15 civarında hava savunmamız, Tartus eyaletinin güneybatısında İsrail’in denizden gerçekleştirilen hava saldırısına karşılık verdi.

Siyonistlerin düzenlediği saldırılar çevredeki Hama ve Tartus şehirlerini de hedef aldı ve ateşlenen füzelerin çoğu düşürüldü. Söz konusu saldırılar sonucunda iki sivil yaralandı, maddi hasarlar yaşandı ve bazı bölgelerde yangınlar meydana geldi.’

Rast Haber

Yorumlar