EL-KİSVANİ: SİYONİSTLERİN EL-ESBAT KAPISINDAN GİRMELERİ 1967 STATÜSÜNE AYKIRIDIR

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani, işgal güçlerinin bir grup Yahudi yerleşimcinin El-Esbat Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermesinin Mescid-i Aksa’nın 1967 yılından bu yana kabul edilen statüsüne aykırı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 823 Tarih: 29 Ağustos 2022 16:59
EL-KİSVANİ: SİYONİSTLERİN EL-ESBAT KAPISINDAN GİRMELERİ 1967 STATÜSÜNE AYKIRIDIR

Ömer El-Kisvani, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin tavrına tehlikeli bir gelişme gözüyle baktıklarını belirterek, yerleşimcilerin El-Esbat Kapısı’nı kullanmalarının tekrarlanmaması için Ürdünlü yetkililer ve işgal polisi tarafından konunun takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bugünkü baskının ilk grubunda 40 civarında Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini bildiren El-Kisvani, yerleşimcilerin Er-Rahme Kapısı bölgesine geldiklerinde şarkı söyleyip dans etmeye başladıklarını ve işgal polisinin yerleşimcileri Es-Esbat Kapısı’ndan dışarı çıkardığını, daha sonra bazılarının yine El-Esbat Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girerek baskına devam etmelerine izin verdiğini açıkladı.

El-Kisvani, fanatik Yahudi cemaatlerinin ve işgal polisinin ihlallerinin seçim propagandası amacı taşıdığını ve Mescid-i Aksa’nın seçim malzemesi yapılamayacağını belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin El-Esbat Kapısı’ndan veya El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerini reddettiklerini kaydeden El-Kisvani, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu hatırlattı.

Bu arada, işgal rejimi gazetelerinden Israel Hayom’un internet sitesinde yayınlanan konuyla ilgili haberde, Yahudi yerleşimcilerin El-Esbat Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girmeleri için halihazırda resmi bir karar bulunmadığı fakat bugün yaşananın yerleşimcilerin El-Mağaribe Kapısı’ndan girdikleri gibi korkusuzca El-Esbat Kapısı’ndan da girebileceklerini gösterdiği öne sürüldü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar