SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMEYE DEVAM EDİYOR

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (28 Ağustos Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya girdi. 

Görüntülenme: 787 Tarih: 29 Ağustos 2022 13:07
SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMEYE DEVAM EDİYOR

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin bu sabah arka arkaya gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve kışkırtıcı davranışlar sergileyerek avlusunda dolaştığını bildirdi.

İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıklarını ve Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde yer alan Er-Rahme Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarını söyledi.

İşgal polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlileri engelleme girişimlerinde bulunduğu, Mescid-i Aksa’ya girişte kimliklerine el koyduğu ve onlarca kişiyi çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığı belirtildi.

Bu arada, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’da nöbet tutarak Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koyma ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını boşa çıkarma çağrıları yoğunlaştı.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor ve katılımcı sayısının her gün daha da arttığı baskınlar aracılığıyla Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ayin yapmalarını olağanlaştırmaya çalışıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar