FİLİSTİNLİ HASTA ÇOCUK GEÇİŞ İZNİ VERİLMEDİĞİ İÇİN HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Şeridi’nde yaşayan 6 yaşındaki Faruk Ebu Neca isimli çocuk, işgal güçlerinin Kudüs’teki Hadassah Ein Kerem Hastanesi’nde tedavi olmak için Beyt Hanun Kapısı’ndan geçiş izni vermemesi sebebiyle hayatını kaybetti. 

Görüntülenme: 839 Tarih: 29 Ağustos 2022 21:12
FİLİSTİNLİ HASTA ÇOCUK GEÇİŞ İZNİ VERİLMEDİĞİ İÇİN HAYATINI KAYBETTİ

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne 15 yıldır uyguladığı ablukayı ve başta Gazze Şeridi dışında tedavi görmek isteyen hastalar olmak üzere Gazzelilerin seyahat özgürlüklerini kısıtlamasını şiddetle kınadı.

Ebu Neca’nın yasal vekilliğini de üstlenen El-Mizan Merkezi’nin elindeki verilere göre, Filistinli çocuk beynindeki sinir hücrelerinin hasara uğramasından muzdaripti ve Gazze’deki hastanelerde tedavisi için gerekli imkanlar bulunmuyordu. Bunun üzerine Ebu Neca Kudüs’teki Hadassah Ein Kerem Hastanesi’ne sevk edildi ve 12 Ocak 2022’de hastaneden randevu alındı.

Ebu Neca’nın tedavi için Kudüs’e gitme talebinin işgal güçleri tarafından incelenme bahanesiyle bekletildiğini bildiren El-Mizan Merkezi, bu süre içinde Gazze Şeridi’nden çıkamayan çocuk için 10 Ağustos’ta yeni bir randevu alındığını ancak işgal güçlerinin talebin incelendiğini öne sürerek Ebu Neca’nın Beyt Hanun Kapısı’ndan çıkışına yine izin vermediğini ve Filistinli çocuğun 25 Ağustos’ta hayatını kaybettiğini açıkladı.

El-Mizan Merkezi, yılbaşından bu yana Gazze Şeridi dışındaki hastanelerde tedavilerine izin verilmeyen 3’ü çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar