HAMAS VE İSLAMİ CİHAD HAREKETİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi, vatanı ve mukaddes mekanları bağımsızlığına kavuşturma yolunda mücadele konusunda kardeşlik, inanç ve direniş temelli ilişkilerin derinleştirilmesi amaçlı olarak Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta üst düzey yöneticileri arasında bir buluşma gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 957 Tarih: 27 Ağustos 2022 16:00
HAMAS VE İSLAMİ CİHAD HAREKETİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Dün (26 Ağustos Cuma) akşam gerçekleştirilen buluşmaya Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Siyasi Büro üyeleri Halil El-Hayye ile Zahir Cebbarin, İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale, Siyasi Büro üyeleri Ekrem El-Acuri ile Abdülaziz El-Minavi ve daha başka üst düzey yöneticiler katıldı. 

Hamas ve İslami Cihad liderleri buluşma sonrasında yaptıkları ortak açıklamada mensuplarına ve gönüldaşlarına aralarındaki ilişkinin köklü ve stratejik olduğunu, Filistin direnişine hizmet amacıyla sürekli güçlenmekte ve gelişmekte olduğunu hatırlattılar. 

Açıklamada taktiklerle ilgili herhangi bir görüş ayrılığının ilişkilerin özüne zarar vermeyeceği ve gelişmesini de engellemeyeceği vurgulandı. Bu konuda bir temel oluşturulması için de çalışmaların sürmekte olduğu ifade edildi. 

İki hareketin liderleri, hareketlerinin karşılıklı ilişkileri geliştirmek amacıyla Filistin'in içinde gerçekleştirdikleri buluşmaları da desteklediklerini dile getirirken, mensuplarını da güçlerini artırmak, direnişlerinin daha da güçlenmesini sağlamak için saflarını birleştirmeye çağırdılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar