MAHMUT ABBAS YÖNETİMİ 31 KİŞİYİ HUKUKİ GEREKÇE OLMAKSIZIN HAPSEDİYOR

Ramallah merkezli Mahmud Abbas yönetimi, çoğunluğu özgürleştirilmiş eski esirlerden ve öğrencilerden olan 31 kişiyi herhangi bir hukuki gerekçe olmaksızın tamamen siyasi sebeplerle hapiste tutmaya devam ediyor.  

Görüntülenme: 543 Tarih: 27 Ağustos 2022 15:39
MAHMUT ABBAS YÖNETİMİ 31 KİŞİYİ HUKUKİ GEREKÇE OLMAKSIZIN HAPSEDİYOR

Bu arada siyasi tutuklulardan Ahmed Heriş'in annesinin oğlunun haksız bir şekilde hapiste tutulmasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevinde bugün 9. gününde, siyasi tutuklulardan Cihad, Sa'd ve Hedan'ın annelerinin ise dördüncü gününde olduğu bilgisi verildi. 

Bu arada El-Halil'deki istihbaratın, eski esirlerden ve aynı zamanda eski siyasi tutuklulardan Muhammed Fahri Şelalide'yi yarın için ifade vermeye çağırdığı haber verildi. 

Filistin Yönetimi'nin siyasi sebeplerle yaptığı tutuklamalar değişik çevrelerin ve insan hakları kuruluşlarının tepkilerine neden oldu. Siyasi tutukluların bir an önce özgürlüklerine kavuşturulmaları için değişik kurumlar ve şahsiyetler tarafından çağrılar yapıldığı gibi siyasi tutuklulara özgürlük talebiyle gösteriler de düzenlendi. Ancak Abbas yönetiminin bu konudaki inatçı tutumundan vazgeçmediği görülüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar