İSRAİL İÇİN TEHTİT OLAN HİZBULLAH'IN İHA PROJESİ

Siyonist Rejim'e ait İç Güvenlik Araştırmaları Merkezi, Hizbullah'ın yürüttüğü İHA projesinin İsrail için potansiyel bir tehdit olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 613 Tarih: 26 Ağustos 2022 18:30
İSRAİL İÇİN TEHTİT OLAN HİZBULLAH'IN İHA PROJESİ

Lübnan Hizbullah Hareketi'nin insansız hava aracı (İHA) alanındaki gücünün bir kısmını ortaya çıkarmasından ardından, Siyonist Rejim Hizbullah ve bölgedeki diğer direniş gruplarının elindeki İHA'lardan korktuğunu açıkça dile getiriyor.

Daha önce Hizbullah Hareketi’nin hassas güdümlü füzelerine odaklanan Siyonistler şimdi direnişin İHA gücünden büyük endişe duyuyor.

Bu bağlamda Siyonist Rejim'e ait İç Güvenlik Araştırmaları Merkezi, Hizbullah'ın yürütüğü İHA projesinin İsrail için potansiyel bir tehdit olduğunu duyurdu.

Siyonist kurum tarafından yayınlanan raporda, İsrail, Kariş enerji sahası üzerinde uçan Hizbullah İHA'larını vurabildiğini iddia etse de, ordunun Hizbullah İHA'larıyla başa çıkma kabiliyetini değerlendirmek için henüz çok erken. Zira İsrail'in düşmanları çok sayıda İHA'ya sahip ve bu alanda yeteneklerini geliştiriyor." denildi.

İran'ın insansız hava araçları alanında süper güç haline geldiğini itiraf eden Siyonist kurumun raporunda, "Bunun dışında son yıllarda insansız hava araçları Hizbullah ve Hamas için en önemli silahlardan biri haline geldi ve bu İsrail için çok can sıkıcı olabilir." ifadesi kullanıldı.

Hizbullah'ın son İHA operasyonunun ele alındığı raporda, "Temmuz ayında Hizbullah İHA'larının Kariş enerji sahasına fırlatılması, Hizbullah'ın kamuoyunu etkileme kabiliyetinin yüksek olduğunu ve bu İHA'ların İsrail kamuoyuna meydan okumak amacıyla gönderildiğini gösteriyor." işaret edildi.

Raporu hazırlayan İç Güvenlik Araştırmaları Merkezi uzmanları direniş insansız hava araçları tehdidiyle başa çıkmak için İsrail'e kendi teknolojisini geliştirmesini tavsiye ediyor.

Siyonist uzmanlara göre Hizbullah, gelecekteki çatışmada insansız hava araçlarını toplu olarak kullanırsa, İsrail için büyük tehlike yaratabilir.

Siyonist gazetesi Jerusalem Post da Hizbullah insansız hava araçlarının İsrail'e yönelik ilk 5 tehdit arasında yer aldığını yazmıştı.

Geçen ay, Hizbullah Hareketi  3 adet İHA’sı Kariş sahası üzerinde keşif uçuşu gerçekleştirdi ve Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah birkaç hafta önce Al Mayadeen TV’ye verdiği demeçte direnişin kasıtlı olarak ikinci sınıf insansız hava araçlarını düşmanın sahasına gönderdiğini açıkladı.

 

Tesnim News

Yorumlar