SİYONİST YERLEŞİMCİLER KAÇAK YERLEŞİM KURUYOR

Bugün (26 Ağustos Cuma) yerleşimci terör çetelerinin Batı Şeria'nın Tulkerem şehrinin doğusundaki Beytu Lid kasabasında yer alan Ebu Luka mıntıkasında bir yere mobil evler (karavanlar) yerleştirerek kaçak bir yerleşim alanı oluşturmaya başladığı haber verildi.  

Görüntülenme: 512 Tarih: 26 Ağustos 2022 03:02
SİYONİST YERLEŞİMCİLER KAÇAK YERLEŞİM KURUYOR

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal askerleri tarafından himaye edilen yerleşimci teröristler, kaçak yerleşim alanı oluşturmak amacıyla bu karavanları yerleştirdi.

Bölge ahalisinin onlara engel olmaya çalıştığı ancak yerleşimci teröristleri koruyan işgal güçlerinin ahaliye saldırdığı bildirildi.  

Bugün elleri silahlı onlarca yerleşimci teröristin oluşturduğu bir başka grubun da Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in güneyindeki Dura kasabasının Kanar mıntıkasına baskın düzenledikleri haber verildi. 

Olayla ilgili video görüntülerinde omuzlarında silah taşıyan ve işgalci askerler tarafından özel olarak himaye edilen yerleşimci teröristlerin Kanar mıntıkasında su kaynaklarının ve tarım arazilerinin bulunduğu bir yere girip ahalisinin ekili alanlarına ve mülklerine zarar vermeye başladıkları görülüyor. 

Yerel kaynaklar yerleşimci teröristlerin bastığı arazinin Eş-Şerif ailesine ait olduğunu dile getirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar