HİZBULLAH SAVAŞ HAZIRLIKLARINI ARTIRDI

Lübnan’da Hizbullah’ın askeri hazırlığını yüzde 100'e çıkardığı kaydedilirken, direnişin İsrail'in gizlice ve açıkça çalmaya çalıştığı Lübnan petrolünü savunmadaki ciddiyetini teyit etmek için sıfır saati beklediği bildirildi. 

Görüntülenme: 1173 Tarih: 25 Ağustos 2022 04:15
HİZBULLAH SAVAŞ HAZIRLIKLARINI ARTIRDI

Semanews’in Lübnan medyasından aktardığı haberde, “Sınır belirleme müzakereleri başarısız olursa doğrudan gönderilecek askeri mesajlar var, böylece yanıt hızlı ve doğrudan olacak” denildi.

Habere göre, edinilen bilgiler, büyüklüğü ne olursa olsun düşmanın herhangi bir askeri saldırı başlatmaya karar vermesi durumunda, daha önce olduğunun aksine anında yanıt verileceğini belirtiliyor.

“Herkes Amerikan elçisi Amos Hochstein'ın dönüşünü ve Lübnan'ın talebine vereceği cevabı beklese de bugünlerde tüm senaryolar masada” denilen haberde, savaşa isteksizce girilmesi durumunda Hizbullah’ın güçlü ve isabetli silahlarla savaşa girerek, savaşın denklemini değiştireceği ifade edildi.

Haberde, kışa yaklaşırken Batının ısınmak için doğalgaza ihtiyaç duyduğu bildirilirken, İsrail ve Batının petrol ve doğalgaza ihtiyacının yanı sıra ekonomik krizden geçen Lübnan’ın da bunlara ihtiyacının olduğu ifade edildi.

Nida el-Vatan’a konuşan kaynaklara göre Hizbullah, savaş için gerekli tüm senaryoları ve planları hazırladı. Haberde, Hizbullah’ın kendisine dayatılan diğer savaşların aksine, bugün ipleri elinde tuttuğu, özellikle de tüm unsurları olası savaş için hazırlandığı bildirildi.

Haberde, “Hizbullah unsurlarının savaş yetenekleri önemli ölçüde arttı. Suriye savaşı onlara daha fazla muharebe deneyimi kazandırdı ve Lübnan halkının gasp edilen haklarını savunma konusunda daha kararlı hale geldiler. Hizbullah sıfır saatini bekleyerek askeri hazırlığını artırdı. İsrail bunu çok iyi biliyor. Kendisini içine atabileceği her macerada on kişiye hazırlanacaktır. Lübnan'a yönelik tehditlerinin seviyesi yükselmiş olsa da, havada dolaşan sapkınlıklardan başka bir şey değil" denildi.

Kudüs Haber Ajansı-KHA

Yorumlar