IRKÇI İSRAİL BESSAM ES-SA'Dİ'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İşgal rejimi Ofer Askeri Mahkemesi bugün (21 Ağustos Pazar) İslami Cihad Hareketi liderlerinden Bessam Es-Sa’di’nin gözaltı süresini 5 gün daha uzattı. 

Görüntülenme: 834 Tarih: 21 Ağustos 2022 07:30
IRKÇI İSRAİL BESSAM ES-SA'Dİ'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Aharonot’un internet sitesinde yayınlanan konuyla ilgili haberde, işgal rejimi askeri savcılığı mahkemeye bu aybaşında gözaltına alınan Es-Sa’di hakkında hazırlanan iddianameye alternatif bir ifade verdi.
 

İşgal rejimi askeri savcılığının yeni ifadesinde Es-Sa’di’ye terör örgütüne üye olma ve terör faaliyetlerinde bulunma, düşmana yardım etme ve kışkırtma gibi suçlamaların yöneltildiği kaydedildi.
 

İslami Cihad lideri Es-Sa’di hakkındaki suçlamaları reddederken, savunma avukatları müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep ediyor ve Es-Sa’di’nin basına yaptığı siyasi nitelikli açıklamalarının kışkırtma olarak değerlendirilemeyeceğine dikkat çekiyorlar.
 

İşgal güçleri Ağustos ayı başında Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir aktivisti şehit etti ve 61 yaşındaki Bessam Es-Sa’di’yi gözaltına aldı.
 

İşgal ordusu daha sonra sürpriz bir şekilde Gazze Şeridi sınırına yakın Yahudi yerleşkelerini boşalttı ve 5 Ağustos’ta İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri komutanlarından Teysis El-Ca’beri’ye suikast düzenledi.
 

Suikastın ardından Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişiyle işgal ordusu arasında üç gün süren savaş, Bessam Es-Sa’di’nin ve açlık grevindeki esir Halil Avavide’nin serbest bırakılması şartını da içeren ateşkes anlaşmasıyla son buldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar