SİYONİST MAHKEME BESSAM ES-SA'Dİ'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İsrail işgal rejiminin Ofer Mahkemesi, İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria bölgesindeki liderlerinden Bessam Es-Sa'di'nin tutukluluk süresini, hakkındaki soruşturmanın tamamlanmadığı gerekçesiyle 6 gün daha uzatma kararı verdi.  

Görüntülenme: 670 Tarih: 17 Ağustos 2022 11:02
SİYONİST MAHKEME BESSAM ES-SA'Dİ'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

Esir Es-Sa'di, ilk kez görüldüğü duruşmadaki ifadesinde kendisinin şiddete maruz kalarak tutuklandığını dile getirdi. 

Esir Es-Sa'di'nin kolları kelepçeli olarak ve tutuklu esirlere giydirilen elbiseyle duruşmaya çıkarıldığı ve esir edilmesi esnasında maruz kaldığı şiddet ve darplar yüzünden oluşan morlukların geçtiğinin gözlendiği ifade edildi. 

Es-Sa'di'nin avukatı onun, gözaltına alma esnasında şiddetle darp edildiğini ve insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını, onun maruz kaldığı muamelenin hukuki olarak derhal serbest bırakılmasını gerektirdiğini dile getirmişti. 

İşgal güçleri 1 Ağustos Pazartesi gecesi Bessam Es-Sa'di'yi Cenin Mülteci Kampı'ndaki evine baskın düzenleyerek ve şiddetle darp ettikten, sözlü hakaretlerde bulunduktan sonra esir etmişlerdi. İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik üç günlük saldırısından sonra ateşkeste İslami Cihad Hareketi, Bessam Es-Sa'di ile açlık grevindeki esir Halil El-Avavide'nin serbest bırakılmasını şart koşmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar