FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD'İN HAYATİ TEHLİKESİ ARTIYOR

 

Görüntülenme: 663 Tarih: 17 Ağustos 2022 10:33
FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD'İN HAYATİ TEHLİKESİ ARTIYOR

Kanser hastalığından muzdarip olan ve hastalığı her geçen gün daha da ilerleyen esir Nasır Ebu Hamid'in hayati tehlikesinin gittikçe arttığı belirtildi. Filistin Esir Kulübü'nün verdiği bilgilere göre Ebu Hamid'in bedeninde birçok organ kanserden etkilenmeye başladı. Etkilenen organlar arasında artık beyninin de yer aldığı ifade edildi. 

Esir Kulübü bugün (16 Ağustos Salı) yaptığı açıklamada, Ebu Hamid'in hastalığında son dönemde gözlemlenen ilerlemenin böyle bir sonuca doğru gidileceğini gösterdiğine dikkat çekti. 

Kulüp açıklamasında, tıbbi raporların esir Ebu Hamid'in hayatının ciddi bir riskle karşı karşıya olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti. Açıklamada esirin bedeninin artık kemoterapi seanslarına tahammül etmekte zorlandığına, o yüzden daha hafif seanslar uygulanması zorunluluğu duyulduğuna dikkat çekildi. 

Kulüp, 30 yıldan beri işgal zindanlarında tutulan esir Ebu Hamid'in hayatının kurtarılabilmesi için bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması amacıyla yoğun çabalar yürütüldüğünü, ancak işgal rejiminin bütün çağrılara kulak tıkadığını dile getirdi. 

Ramallah'ın El-Em'ari Mülteci Kampı ahalisinden olan 49 yaşındaki Nasır Ebu Hamid 2002 yılından bu yana esaret hayatı yaşıyor. İşgal yargısı onu yedi kez müebbet hapse ek olarak 50 yıl hapis cezasına mahkum etmiş durumda. Aynı zamanda işgal rejiminin tümünü ömür boyu hapis cezasına mahkum ettiği beş kardeşten biri. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar