ER-REMLE HAPİSHANESİNDEKİ HASTA FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti bugün (15 Ağustos Pazartesi) yaptığı açıklamada Er-Remle Hapishanesi'nin revirinde gözlem altında tutulan bazı hasta esirlerin sağlık durumlarının gittikçe kötüleştiğini dile getirdi. 

Görüntülenme: 571 Tarih: 17 Ağustos 2022 14:19
ER-REMLE HAPİSHANESİNDEKİ HASTA FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Heyet, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında, söz konusu hasta esirlerin kasıtlı tıbbi ihmale maruz kaldıklarına ve tedavilerinin sürekli geciktirildiğine dikkat çekti. Açıklamada işgal rejiminin cezaevleri idaresinin söz konusu esirleri adeta deneme malzemesi gibi kullandığı ifade edildi. 

Heyet, Er-Remle Hapishanesi'nin revirini ziyaret eden avukatının aldığı bilgilere dayanarak esirlerden, El-Halil ahalisinden olan Abdurrahman İzzuddin Burkan'ın bir süre önce ayaklarından platinlerin alınması ameliyatı geçirdiği ve bedenine sabit bağırsak torbaları takıldığı bilgisi verdi. Heyet'in verdiği bilgilere göre Burkan esir edilmesi esnasında bedeninin birkaç farklı yerine mermi isabet etmişti ve bu mermiler sağ ve sol bacağını delmiş ve yine karnında delik açmıştı. Dolayısıyla yürüyebilmek için koltuk değneklerine dayanmak zorunda kalıyor. 

Açıklamada, Cenin ahalisinden olan Nuruddin Cerbu' isimli esirin de sağlık durumunun kötüleşmekte olduğuna dikkat çekilirken Heyet'in avukatının reviri ziyareti esnasında onunla görüşme imkanı bulamadığı belirtildi. 

Ramon Cezaevi'nde tutulan ve 10 yıldan beri ayaklarında şişme olan, eklemlerinde de müzmin iltihaplanma bulunan Muhammed Felne isimli esirin de sağlık durumunun kötüleştiği belirtildi. 

Heyet esirlerin sağlık durumlarıyla ilgili ihmallerden doğacak sonuçlardan tamamen cezaevleri yönetiminin sorumlu olacağını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar