HAMAS'TAN YERLEŞKE İNŞAATLARINA TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi sözcüsü, Siyonist rejimin yerleşim inşaatlarındaki artışın Filistin toprağı ve halkıyla doğrudan bir savaş olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 776 Tarih: 14 Ağustos 2022 18:13
HAMAS'TAN YERLEŞKE İNŞAATLARINA TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı konuşmada, Hamas hareketinin Filistin topraklarına ve milletine yönelik işgalin artmasını kabul etmediğini söyledi.

Hamas sözcüsü, yerleşim inşaatlarının devam etmesinin Siyonist rejime meşruiyet kazandırmayacağını ve Filistinli yapısını yok edemeyeceğini, bu rejimin bu saldırıları reddeden uluslararası yasaları ve raporları görmezden geldiğini belirtti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve hareketin uluslararası ilişkiler ofisi sorumlusu Musa Ebu Merzuk, Hamas hareketinin resmi ve halklar düzeyinde Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkileri geliştirme arzusunda olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin kendisiyle yaptığı röportajda Ebu Merzuk, Hamas hareketinin hiçbir zaman başkalarının içişlerine karışmadığını, bir bloka karşı diğer bloğun yanında yer almadığını, bölgedeki hiçbir tarafa düşman olmadığını, birinci ve ana düşmanının Siyonist işgalci olduğunu, pusulasının da Kudüs olduğunu söyledi.

parstoday

Yorumlar