KUDÜS EYLEMCİSİ EMİR ES-SAYDAVİ ESİR ALINDI

İşgal ordusu, bu sabah (14 Ağustos Pazar) erken saatlerde Kudüs’ün Eski Belde semtinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminin faalinin altı saat süren kovalamacanın ardından gözaltına alındığını açıkladı. 

Görüntülenme: 943 Tarih: 14 Ağustos 2022 21:36
KUDÜS EYLEMCİSİ EMİR ES-SAYDAVİ ESİR ALINDI

İşgal rejimi gazetelerinden Maariv’in internet sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde, Kudüs’teki ateş açma eylemini gerçekleştiren Filistinli gencin Kudüs kenti sakinlerinden 28 yaşındaki Emir Es-Saydavi olduğu öne sürüldü.
 

İşgal güçleri bu sabah Kudüs’te gerçekleştirilen ve 9 Yahudi yerleşimcinin yaralanmasına yol açan ateş açma eyleminin faalini yakalamak amacıyla Silvan beldesine baskın düzenledi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Silvan beldesini kuşattığını ve beldeye giriş çıkışa izin vermediğini, birçok evde arama yaptığını ve ev sakinlerini sorguya çektiğini söyledi.
 

İşgal istihbaratı ve polisiyle özel kuvvetlerin Silvan beldesi El-Bustan, Aynu’l-Levze, El-Harratu’l-Vusta ve Batnu’l-Heva mahallelerinde onlarca eve baskın düzenlediği kaydedildi.
 

Filistinli gruplar, yayınladıkları bildirilerle, bu sabah erken saatlerde Kudüs’ün Eski Belde semtinde gerçekleştirilen ateş açma eylemini kutladı ve eylemin işgal güçlerinin cinayetlerine doğal bir misilleme olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar