MAHMUD ABBAS HUKUK KATLİAMI YAPIYOR

Filistinli hukuk uzmanı Isam Abidin, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın 14 yılda 400 civarında yasa hükmünde kararname yayınladığını ve yasama, yürütme ve yargı yetkilerini elinde topladığını söyledi. 

Görüntülenme: 986 Tarih: 14 Ağustos 2022 19:44
MAHMUD ABBAS HUKUK KATLİAMI YAPIYOR

Abidin, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği röportajda, Abbas’ın başkanlık süresi boyunca Filistin Parlamentosu’nun iki dönemde çıkardığı yasadan daha çok yasa hükmünde kararname yayınladığına dikkat çekerek, böyle bir şeyin Filistin topraklarında 40 yıldır ilk kez görüldüğünü ifade etti.
 

Filistin Yönetimi Başkanı’nın Anayasa Mahkemesi’ni araç olarak kullanarak yaptığının ve parlamentoyu feshetmesinin Filistin yasama erkinde tehlikeli bir çığır açtığına işaret eden Abidin, Abbas’ın kanun hükmünde kararnamelerle yasama ve yürütmeyi birlikte elinde tutmayı amaçladığını belirtti.
 

Yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerin istisnai nitelikte olmadığına dikkat çeken Abidin, kararnamelerin Filistin parlamentosunun yasama ve denetim rolünü ortadan kaldırmaya çalıştığını kaydetti.
 

Abidin, Abbas’ın yargıyla ilgili birçok yeni düzenleme yaptığına işaret ederek, söz konusu düzenlemelerin Filistin yargısı için yıkım olduğunu ve benzer yetkilerin ancak Firavun’un elinde bulunabileceğini dile getirdi.
 

Filistinli hukuk uzmanı, yaşananların adil yargılamadan uzak bir şekilde hukuka ve özgürlüklere el koymak olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar