HALİL AVAVİDE VE ŞEYH YUSUF EL BAZ AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistinli esirler Halil Avavide ve Şeyh Yusuf El-Baz, işgal rejimi zindanlarında başladıkları açlık grevi eylemini sağlık durumlarının kötüye gitmesine rağmen sürdürüyorlar. 

Görüntülenme: 1201 Tarih: 14 Ağustos 2022 03:03
HALİL AVAVİDE VE ŞEYH YUSUF EL BAZ AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, bugün (14 Ağustos Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 154 gündür açlık grevinde olan esir Avavide’nin sağlık durumunun iyice kötüleştiğini bildirdi ve Filistinli esirin her an hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.
 

Heyet sözcüsü Hasan Abdurabbih, esir Avavide’nin sağlık durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyledi.
 

Esir Avavide’nin normal kilosunun yarısını kaybettiğini ve oldukça zayıfladığını belirten Abdurabbih, Filistinli esirin görme kaybı yaşadığını ve Assaf Harofeh Hastanesi’nde kendisini ziyaret eden eşi Delal Avavide’yi dahi tanıyamadığını bildirdi.
 

Abdurabbih, esir Avavide’nin eklem ağrıları ve baş ağrısı çektiğini, baş dönmesi yaşadığını, yürüyemediği için tekerlekli sandalyeyle hareket edebildiğini ifade etti.
 

Avavide’nin sağlık durumunun kötüleştiğine dair rapor üzerine geçen hafta yapılması gereken duruşmanın yarına ertelendiğini hatırlatan Abdurabbih, üç seçeneğin söz konusu olduğunu, mahkemenin Filistinli esirin idari hapis cezasını uzatabileceğini ya da dondurabileceğini, ikinci seçeneğin esirin hastanede tedavi olup iyileşmesinin ardından idari hapis cezasının uzatılması için işgalcilerin başvurduğu bir hile olduğunu, üçüncü seçeneğin ise Avavide’nin idari hapis cezasının sona erdirilmesi olduğunu kaydetti.
 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Soroka Hastanesi’ne kaldırılan 64 yaşındaki Şeyh Yusuf El-Baz’ın da gözaltına alınmasını protesto için dört gündür açlık grevinde olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar